– Disse 26 sidene er et testamente over toryenes mislykkede forhandlinger, sa Corbyn i Parlamentet torsdag.

– Det er 26 sider med tomprat, sa han.

EU og Storbritannia nådde enighet om erklæringen på forhandlernivå tidligere samme dag. Den politiske erklæringen er ment å komme i tillegg til selve brexitavtalen og skal stake ut kursen for forhandlingene om hvordan det fremtidige forholdet mellom EU og Storbritannia skal se ut.

Corbyn mener på sin side at dokumentet avslører at det ikke er noen enighet om fremtiden.

– Dette tomme dokumentet kunne ha blitt skrevet for to år siden. Det er pepret med fraser som «partene vil se på», «partene vil utforske». Hva i all verden har regjeringen holdt på med de to siste årene? De har ikke klart å få på plass så mye som én side i måneden siden folkeavstemningen, sa Corbyn.

– Dette er brexit med bind for øynene, akkurat som vi fryktet. Et sprang i mørket, advarte han.

Parlamentet i London må godkjenne avtaleverket med EU før det kan tre i kraft. Det er fortsatt usikkert om regjeringen vil klare å samle et flertall bak tekstene som nå ligger på bordet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Black Friday-tilbudet som får de unge til å gå bananas med pengene
Samme uskyldige lek mange vil huske fra 70-tallet. Bare at nå er det milliardindustri.
01:06
Publisert: