Mandag la en optimistisk Hammond frem regjeringens forslag til neste års statsbudsjett, der han oppjusterte en syv måneder gammel prognose for BNP-vekst fra 1,3 til 1,6 prosent.

Hammond hevder at et økonomisk tøft tiår nå «endelig er over», at innstrammingspolitikken snart er over og at dystre økonomiske spådommer blir gjort til skamme.

– Vi fortsetter å holde strengt fokus på de utfordringer og muligheter som ligger foran oss når vi nå bygger et nytt forhold til våre europeiske naboer og en ny fremtid utenfor EU, sa Hammond da han la frem budsjettet.

Statsminister Theresa May opplyste tidligere i måneden at 95 prosent av skilsmisseavtalen med EU nå er klar.

– Vi er overbevist om at vi kommer frem til enighet. Men vi kommer til å fortsette å planlegge for alle eventualiteter, sa Hammond.

Britene skal etter planen forlate EU 29. mars neste år, men om det da ikke foreligger en ferdig framforhandlet brexit-avtale, må Hammond trolig snekre sammen et nytt statsbudsjett.

– Da må vi vurdere en annen strategi, og ærlig talt trenger vi nok da også et nytt budsjett, sa Hammond i et intervju med Sky News søndag.

Den britiske regjeringens forslag til statsbudsjett skal trolig behandles i Parlamentet torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hallo? Det er jo helt hårreisende
DN var flue på veggen da NHO og Hunspanderer inviterte næringslivstopper, politikere og ledere til gruppearbeid om ubevisst diskriminering i arbeidslivet.
01:51
Publisert: