Deler av avtalen var uforutsette da den ble inngått, sier en kilde i regjeringen til den britiske avisen. Og det kommer til å være Johnsons budskap når ukens forhandlingsrunde med EU starter.

– Avtalen er selvmotsigende på noen punkter. Den snakker om å beskytte EUs indre marked, men også om å gi Nord-Irland uhindret adgang til det britiske markedet, sier den høytstående regjeringskilden.

Søndag ble det klart at den britiske regjeringen denne uken vil legge frem et lovforslag som vil plukke fra hverandre deler av avtalen som ble inngått før britene formelt gikk ut av EU natt til 1. februar.

I forslaget, som er varslet onsdag, vil Johnson «eliminere rettskraften i deler av utmeldingsavtalen», ifølge Financial Times , som var først ute med nyheten. Dette skal blant annet gjelde regler for statsstøtte og tollavgifter i Nord-Irland, opplyser tre kilder til avisen.

Fra før har Storbritannia kommet med en tidsfrist og forbereder forslag som kan undergrave brexitavtalen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.