Tsipras, som ledet Hellas da landet nesten krasjet ut av eurosonen i 2015, sier han diskuterte britenes skilsmisse med EU da han møtte sin danske motpart Lars Løkke Rasmussen torsdag:

– Selvsagt, brexit kunne ikke utelates fra vår samtale. Jeg forsøkte å få den danske utenriksministeren til å bli klokere, og han forsøkte å gjøre meg klokere om det som skjer. Jeg er ikke sikker på at vi klarte å skaffe oss et helhetlig bilde, sa Tsipras til journalister etter møtet.

– Følte en viss overraskelse

– Sannheten er at vi er litt, ehh … hvordan skal jeg si det, vi følte en viss overraskelse over det britiske politiske systemets manglende evne til å finne frem til et felles ståsted, sa Tsipras ifølge Reuters.

Den danske utenriksministeren sa til journalistene etter møtet at britiske politikere må samarbeide for å finne en løsning.

– Vi må være påpasselig og unngå en såkalt hard brexit, sa Løkke Rasmussen, med henvisning til risikoen for at britene kan komme til å forlate EU uten noen avtale, dersom de ikke enes om en snarlig plan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.