Fredag ble valgkampen sparket i gang med offisiell partilansering i Coventry.

– Jeg mener oppriktig at dette akkurat nå er en nasjon der løver ledes av esler, sa Farage.

– Vi kan vinne dette europavalget og få parlamentarikerne i Westminster til å begynne å frykte Gud igjen. De fortjener intet mindre! sa han.

Farage har vært en av frontfigurene i kampen for å få Storbritannia ut av EU. Han var tidligere partileder for UKIP og ble valgt inn i EU-parlamentet for UKIP i 2014.

Nå vil han inn på nytt, denne gangen for det nystartede partiet Brexit Party.

Målet er intet mindre enn å revolusjonere britisk politikk – og samtidig redde brexit, som Farage nå mener står i fare for å gå i vasken på grunn av britiske politikeres inkompetanse.

Valget til nytt EU-parlament er et stort paradoks for Storbritannia, som egentlig skulle ha vært ute av EU nå og dermed sluppet å delta.

Men nå er skilsmissen utsatt, og dermed er britene pent nødt til å delta.

Valget kan fortsatt bli avlyst i Storbritannia hvis det kommer en avklaring om brexit før valgdatoen i slutten av mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.