Etterforskningen er innledet av det britiske svaret på Økokrim, National Crime Agency (NCA), fordi valgkommisjonen mener det er rimelig grunn til å tro at Banks ikke er den egentlige kilden til lån som er gitt kampanjen. Det kan innebære brudd på valgloven.

Lånene som ifølge kommisjonen er på om lag 8 millioner britiske pund, er gitt av Banks og hans selskaper til pro-brexit-kampanjen Better for the Country (BFTC).

Transaksjonene som kommisjonen har etterforsket gjelder selskaper med adresser i det britiske territoriet Gibraltar og på Isle of Man, ifølge valgkommisjonens direktør for politisk finansiering, Bob Posner.

I Storbritannia kan ikke politiske partier og politiske grupper motta pengestøtte fra selskaper eller enkeltpersoner som er lokalisert utenfor landets grenser.

– Etterforskningen vi har gjort antyder at det er begått lovbrudd som faller utenfor kommisjonens ansvarsområde. Det er bakgrunnen for at vi nå har overlevert bevismaterialet til NCA, og gitt dem tillatelse til å etterforske saken videre. Så blir det opp til dem å vurdere passende rettshåndhevelse, sier Posner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Olav Thon handler selv på nett, og har ett råd til småbyer i Norge som mister handel
Eiendomsinvestoren åpnet torsdag kjøpesenter i Ålesund.
01:15
Publisert: