Peter Hargreaves (72) ble søkkrik på finansforetaket Hargreaves Landsdown, der han fortsatt er storeier. Hargreaves, som er god for over 30 milliarder kroner, er nå partner i investeringsfirmaet Blue Whale Capital.

Hargreaves har til felles med hedgefondmilliardæren Crispin Odey at de har bidratt med titall millioner til Leave EU, som sto i spissen i kampen for å melde Storbritannia ut av EU. Med over 30 millioner kroner var Hargreaves den nest største personlige bidragsyteren til brexit-kampanjen.

Nå tror Hargreaves og Odey at politikerne vil sørge for at det ikke blir noe av den planlagte utmeldingen fra EU 29. mars, og kanskje aldri.

Trodde aldri på seier

Hargreaves sier til Reuters at han tror man først vil be om en utsettelse, som vil ende med en ny folkeavstemning.

– Jeg har gitt fullstendig opp. Jeg er helt fortvilet, og jeg tror ikke brexit i det hele tatt vil skje, sier Hargreaves til Reuters.

Han mener EU-tilhengerne blant politikerne satser på det faktum at folk er så møkka lei at de bare vil strekke opp hendene og gi opp og bli i EU.

– Problemet er at når ingenting skjer og tiden går, så forsvinner også raseriet, sier Hargreaves.

Odey på sin side sier han aldri trodde at Leave-kampanjen ville vinne folkeavstemningen, selv om han bidro med bortimot ti millioner kroner. Nå er han skuffet og desillusjonert over brexit-tilhengerne, som han mener mangler både retning og mål, og at det egentlig kan være det samme med hele brexit.

– Mitt syn er at det ikke vil skje. Jeg kan ikke se hvordan, slik parlamentet er sammensatt, sier Odey til Reuters.

Brexit-tvilen råder

Tirsdag neste uke skal parlamentet stemme over statsminister Theresa Mays fremforhandlede brexitavtale med EU. Per nå tyder alt på at forslaget faller, mye på grunn av stor motstand innad i hennes eget konservative parti.

Labour på sin side krever nyvalg dersom forslaget faller.

Men slik det ser ut i dag er det heller ikke flertall for en ny folkeavstemning. Det kan derfor gå mot en såkalt «hard brexit», uten en avtale med EU, noe ingen egentlig ønsker.

Ifølge avisen The Evening Standard øker nå sjansen for at London ber Brussel om en utsettelse av brexit til en gang etter 29. mars.

Det sier flere ministere til avisen fredag. Minst seks essensielle lovforslag må bli godkjent før Storbritannia forlater EU, og dette gjør at ministerne er overbeviste om at timeplanen må forlenges.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne omstridte typen kan ha sørget for at brexit avlyses. I tillegg får han kjeft for et klistremerke på bilen han kjører
02:53
Publisert: