Det melder EUs president Donald Tusk på Twitter.

Avtalen går nå videre til godkjenning i Parlamentet i London, der det fortsatt er høyst usikkert om den vil få flertall.

Den må også godkjennes av EU-parlamentet og EUs ministerråd før den kan tre i kraft.

EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker ser ingen grunn til å feire brexitavtalen med Storbritannia.

– Dette er ikke noe øyeblikk for jubel eller feiring. Dette er trist. Det er en tragedie, sa Juncker da han ankom til EUs ekstraordinære toppmøte i Brussel søndag.

«Et nødvendig skritt»

EUs forhandlingsleder Michel Barnier mener skilsmisseavtalen er et nødvendig skritt for å bygge tillit når EU og Storbritannia nå går fra hverandre.

– Denne avtalen er et nødvendig skritt for å bygge tillit mellom EU og Storbritannia. I den neste fasen skal vi bygge et ambisiøst partnerskap uten sidestykke. Vi vil forbli allierte, partnere og venner, sa Barnier på vei inn til det ekstraordinære toppmøtet i Brussel søndag for å godkjenne skilsmisseavtalen med Storbritannia.

Barnier sier forhandlingene har vært svært kompliserte og vanskelige.

– Men jeg og laget mitt har forhandlet med Storbritannia, aldri mot Storbritannia, understreker Barnier.

Han kommer samtidig med et klart budskap til Parlamentet i London, som skal ta stilling til avtalen i løpet av de nærmeste ukene:

– Tida er nå inne for at alle tar sitt ansvar. Alle.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier - på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: