Det britiske departementet for internasjonal handel vil kutte 80–90 prosent av alle toller på importerte goder til Storbritannia, skriver Sky News og viser til kilder med kjennskap til saken.

Kuttene vil bli presentert i dokumenter som vil publiseres dersom statsminister Theresa May ikke får støtte i parlamentet for hennes brexitavtale neste uke, skriver Sky.

Ifølge kilder skal de resterende 10–20 prosentene av produkter som forblir beskyttet av importtoll inkludere biler, kjøtt, lam, meieriprodukter og noen tekstiler. Blant dem som vil fjernes er komponentene som brukes til å lage biler, mange ferdigprodukter og noen jordbruksprodukter.

Planen, som er godkjent i regjeringen, er ment til å hindre prisene i butikkene fra å stige dramatisk og signalisere at landet er en liberal, åpen økonomi selv etter å ha forlatt EU, skriver Sky.

Ifølge kilder vil planen være den største liberaliseringen i britisk historie. Planen er blitt utarbeidet i hemmelighet, og vil trolig ikke publiseres dersom statsministeren får godkjent en avtale, skriver Sky.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Thor Chr. Jensen: Dette er den egentlige grunnen til at Norwegian henter 3 milliarder
01:30
Publisert: