Under brexit-valgkampen sommeren 2016 var Sir Jim Ratcliffe (65) en ivrig talsperson for at Storbritannia skulle forlate EU.

«Engelskmennene er helt og fullstendig i stand til å styre engelskmennene, og har ikke bruk for at Brussel forteller dem hvordan de skal styre tingene», sa han blant annet.

To år senere er som kjent Storbritannia på en brokete vei ut av det europeiske fellesskapet.

Nå er det imidlertid han selv som forlater Storbritannia for å slå seg ned i Monaco, skriver The Daily Telegraph.

God for 21,1 milliarder pund

Ratcliffe er stifter og toppsjef i kjemikalieselskapet Ineos, og ble i mai i år kåret til Storbritannias rikeste mann med en formue på 21,1 milliarder pund, tilsvarende 225 milliarder kroner.

Samtidig flytter to av toppdirektørene i Ineos samme vei.

Klaget på skattesystemet

Ifølge The Times ble Ineos grunnlagt i 1998, og har i dag 18.500 ansatte i 22 land.

Det er ikke kjent hvorfor Ratcliffe nå velger å flytte til Monaco, men ifølge The Independent har mangemilliardæren tidligere klaget over det britiske skattesystemet. Og i Monaco er personskatten på et helt annet og mye lavere nivå enn i Storbritannia.

Jim Ratcliffe ble for øvrig adlet så sent som i juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er de seks brexitmulighetene britene har
DNs kommentator Kjetil Wiedswang om veien videre.
03:26
Publisert: