Samme dag som Parlamentet samles igjen, jobber Labour-lederen fortsatt med strategien for hvordan en hard brexit kan unngås. Det siste er å forsøke å koble et mulig nyvalg til en utsettelse av brexit, ifølge The Suns politiske redaktør Tom Newton Dunn.

– Interessant. En høytstående Labour-kilde nær Corbyn sier at han fortsatt vil at hans parlamentarikere skal stemme for nyvalg 14. oktober, men med en «mekanisme» for å tvinge en utsettelse av brexit og hindre en no deal-utmelding, skriver Dunn på Twitter.

– Er det i det hele tatt mulig, spør han rett etterpå.

Corbyn har lenge snakket varmt for et nyvalg, men flere av hans partifeller er skeptiske til å gå inn for et valg før de har sikret seg mot en hard brexit. Ifølge Daily Mirrors politiske redaktør Pippa Crerar gjelder det titalls Labour-representanter i Parlamentet.

Dersom statsminister Boris Johnson foreslår nyvalg, trenger han støtte fra to tredjedeler i Underhuset. Det betyr at han trenger å få med seg rundt 100 av Labours 247 representanter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.