Nødalternativet utarbeides etter at 91 konservative parlamentarikere har indikert at de vil stemme imot statsminister Theresa Mays brexit-plan, skriver avisen.

Statsministeren sliter med å samle selv sitt eget konservative parti, samt sin nordirske parlamentariske allierte Democratic Unionist Party, bak brexit-planen. Samtidig har opposisjonspartiene Labour, Liberaldemokratene og det skotske nasjonalistpartiet SNP lovet å stemme mot Mays plan.

Statsministeren skrev lørdag et åpent brev til det britiske folket der hun lovet å kjempe med «hjerte og sjel» for brexit-avtalen. Hun poengterer at avtalen vil være tro mot resultatet fra folkeavstemningen i 2016.

– Det er en avtale som vil være i vår nasjonale interesse og som fungerer for hele landet og hele folket, enten de stemte for eller mot brexit. Avtalen gir oss en lysere fremtid og tillater oss å gripe mulighetene vi har foran oss, skriver hun videre.

Statsministeren skal forsøke å sikre skilsmisseavtalen og skissen for fremtidige bånd til Europa under EU-toppmøtet i Brussel søndag. På hjemmebane blir hun nødt til å vinne Parlamentet over på sin side.

– Jeg vil kjempe med mitt hjerte og sjel for å vinne avstemningen og få i havn denne brexitavtalen, til det beste for Storbritannia og hele vårt folk, skriver May.

Labour-parlamentariker Stephen Doughty reagerer på Mays brev og sier det er helt feil at det står mellom Mays avtale eller ingen avtale.

– Ved å avvise denne avtalen, kan Parlamentet gi folket et ordentlig valg i en avstemning mellom det å forlate EU på disse vilkårene eller holde oss til avtalen vi har på innsiden av EU, sier han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier - på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: