Ifølge komiteen er regjeringens beregninger minst 10 milliarder pund (107 milliarder kroner), for lite til å kunne betale for skilsmisseoppgjøret med EU.

– Hva brexit faktisk koster er av spesiell allmenn interesse. Regjeringen må gi Parlamentet og offentligheten klar og tydelig informasjon, sa lederen for komiteen, Meg Hillier, onsdag, ifølge nyhetsbyrået.

Hun understreker at regjeringen blant annet ikke har inkludert bidraget på tre milliarder pund til Det europeiske utviklingsfondet i brexit-regningen. Britene har også sagt ja til å gi bidrag til Den europeiske investeringsbanken og Den europeiske sentralbanken og enkelte andre pengefond.

Ulike overslag

Fra Mays kontor heter det at Storbritannia har blitt enig om et oppgjør som er rettferdig for britiske skattebetalere og forsikrer at de ikke vil bruke penger på EU utover det de ble enige om som medlem av unionen.

Helt siden britene stemte for å forlate unionen for halvannet år siden, har det dukket opp ulike overslag for hvor mye brexit vil koste. I februar sa den tyske EU-kommissæren Günther Oettinger at sluttregningen kan komme på rundt 50 milliarder euro, som tilsvarer om lag 474 milliarder kroner.

Storbritannia skal etter planen forlate EU 29. mars 2019, men det er fortsatt mye å forhandle om før skilsmissen finner sted.(Vilkår)

– Det ligger en sak der allerede, som vil skape problemer for regjeringen til høsten
Erna Solberg har oppsummert siste det siste året og begynt å planlegge for nye fire år som statsminister. – Dristig, mener politisk redaktør i DN Kjetil B. Alstadheim.
01:40
Publisert: