83 prosent av selskapene i undersøkelsen til Deloitte svarer at brexit langsiktig vil svekke forretningsklimaet i Storbritannia, skriver nyhetsbyrået Reuters. Brexitbekymringen i næringslivet har ikke vært så stor siden 2016, skriver byrået.

To tredeler svarer at de regner med å måtte gjennomføre nedskjæringer som følge av brexit, mens 47 prosent svarer at de forventer investeringskutt.

- Kveler forretningsklimaet

– Brexitusikkerheten kveler forretningsklimaet. Vi risikerer å havne bak våre G7-konkurrenter, sier sjeføkonom Rain Newton-Smith i Confederation of British Industry (CBI).

CBI anslår at selskapenes investeringer vil falle med 1,3 prosent i 2019, noe som i så fall vi gi den største nedgangen siden finanskrisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.