Statsminister Theresa May klarer ikke å forhandle fram en endret utmeldingsavtale med EU i tide til neste ukes planlagte avstemning i Parlamentet og ønsker derfor å utsette avstemningen fram siste uken av februar, skriver avisen.

Julian Smith i Det konservative partiet skal i et regjeringsmøte ha signalisert at avstemningen blir utsatt. Avisen får bekreftet av en minister i regjeringen at en avstemning neste uke vil være for tidlig.

Økt risiko for hard brexit

– Vi er ikke der ennå med forhandlingene. Fra EUs perspektiv har det ikke engang startet. Theresa May har ikke dratt til Brussel ennå, sier ministeren.

Avstemningen er nå planlagt til uke ni, noe som betyr at bekymringen for at Storbritannia melder seg ut av EU uten avtale øker, skriver The Telegraph. Storbritannia skal nemlig forlate EU klokken 23 lokal tid 29. mars, to år etter at landet formelt varslet om utmeldelsen.

Torsdag reiser May til Brussel for nye brexitsamtaler med EU. Målet er å reforhandle utmeldingsavtalen hun forhandlet fram i fjor – men som Underhuset har avvist.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Idar Vollvik: - Slik blir du raskt rik... Og sånn unngår du skivebom
01:07
Publisert: