Storbritannias statsminister Theresa May forbereder seg nå på hva som vil skje i tilfelle brexit-forhandlingene bryter sammen og landet går på hodet ut av EU uten en avtale.

Nå planlegger hun ifølge kilder et toppmøte med sine kabinettministre tidlig i september for å diskutere hvordan de kan gjøre Storbritannia klar for en «no-deal brexit», skriver Reuters.

Grensen mot Irland

Samtidig jobber en gruppe embetsmenn med å tenke ut måter den irske grensen kan holdes fri for tollkontroller og politi på, selv om man ikke skulle komme frem til en brexit-avtale.

– Forhandlingene om vårt fremtidige forhold har nådd et uføre, skrev Theresa May i et brev til Tory-partimedlemmer onsdag, et brev som også ble publisert på nettsiden til det konservative partiet.

Treg prosess

Hun skriver at de to valgmulighetene EU har gitt, en standard frihandelsavtale eller medlemskap i tollunionen pluss en utvidet versjon av European Economic Area, ikke er akseptable verken for henne eller for Storbritannia.

Storbritannia skal forlate EU 29. mars 2019, men samtalene mellom Storbritannia og EU går smertefullt langsomt fremover, skriver Reuters.

Politikere på begge sider har advart mot at det er fare for at forhandlingene kan bryte sammen, og pundet har falt til sitt laveste nivå mot euro siden oktober på frykt for en «no-deal brexit».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sondre Nordstad Moen er Europas raskeste maratonløper.
Fart, smerte og vilje – slik kommer han seg gjennom løpets 42.195 meter.
01:37
Publisert: