I målingen, som er publisert av TV-kanalen Channel 4, svarer 54 prosent at de ville stemt for fortsatt britisk medlemskap i EU dersom det ble arrangert en ny folkeavstemning. Til sammenligning stemte 51,9 prosent for brexit i folkeavstemningen i juni 2016.

Meningsmålingsbyrået Survation står bak målingen, som omtales som den største i sitt slag.

Nettavstemning

I løpet av to uker mellom 20. oktober og 2. november har 20.000 personer deltatt via nettet. Det er ikke angitt noen feilmarginer for målingen.

I flere av de områdene der de som ville ut av EU, sto sterkest, har mange velgere endret mening. Noen steder har andelen som vil melde seg ut av unionen falt med opp mot ti prosentpoeng.

Har utelukket ny folkeavstemning

Statsminister Theresa May har utelukket å holde en ny folkeavstemning, mens parallelt med EU-forhandlingene har flere tatt til orde for at folket også må få si sin mening om den endelige avtalen med unionen.

Under avstemningen for halvannet år siden utførte Survation en måling som viste flertall for å forlate EU. Selskapet var også det som kom nærmest i å forutsi utfallet av parlamentsvalget i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.