– Frykten råder. Det eneste som nå holder Theresa Mays regjering i live er frykten i hennes eget parti for en regjeringskrise, nyvalg og at Labour og Jeremy Corbyn kommer til makten, sier brexit-ekspert Steve Coulter ved London School of Economics and Political Science (LSE) til DN.

Coulter sier han er usikker på at denne frykten nå er nok til å holde regjeringen sammen. Eller om de hardbarkede brexit-tilhengerne nå vil felle May og ta sjansen på et nyvalg.

– Jeg vil ikke vedde, men alle muligheter er nå åpne, sier han.

Overraskende exit

Coulter sier brexit-minister Dominic Raabs avgang torsdag morgen kom som en overraskelse. Han sier han hadde ventet en del avganger på lavere nivå, men ikke fra mannen som var ansvarlig for å fremforhandle brexit-avtalen.

– Det er en bisarr og alvorlig situasjon at den ansvarlige statsråden ikke kan stå for avtalen og går av, sier Coulter.

«Ser det veldig vanskelig ut»

Han mener selve avtalen med EU sannsynligvis var den beste Storbritannia og May kunne få, og at en avtale tross alt er bedre enn ingen avtale. Men at hennes kritikere og motstandere, både i eget parti og i opposisjonen uansett avtale ville slaktet statsministeren.

Han sier de neste dagene, ja timene, vil avgjøre May og regjeringens fremtid.

– May er tøff og har overlevd mye. Men nå ser det veldig vanskelig ut, sier Coulter.

Theresa May holder legger tirsdag formiddag frem den foreslåtte brexit-avtalen for parlamentet i London, der det er ventet tøffe tak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det kan hende at en statsråd eller to, eller tre, eller fire går av
Dagens Næringslivs kommentator Kjetil Wiedswang kommenterer Brexit på TV2 Nyhetskanalen.
04:16
Publisert: