Ved 11.30-tiden torsdag kostet pundet 11,01 kroner, et hopp på rundt 1,1 mot amerikanske dollar. Pundet styrket seg også med 1,1 prosent mot den norske kronen. Tidligere torsdag kostet pundet rundt 10,89 kroner, skriver E24.

Hoppet kom etter at forhandlere fra EU og Storbritannia uttalte at de hadde kommet til enighet om et nytt utkast til den viktige politiske erklæringen som skal legges ved brexitavtalen.

Den politiske erklæringen kommer i tillegg til selve brexitavtalen. Mens brexitavtalen fastsetter vilkårene for skilsmissen, er formålet med den politiske erklæringen å stake ut kursen for det fremtidige forholdet mellom EU og Storbritannia.

To spørsmål gjenstår

EU og Storbritannia har ennå ikke kommet til enighet om Gibraltar. I tillegg er det uenighet om fiskeri.

– Jeg kan bekrefte at Gibraltar og fiskeri er spørsmål som fortsatt må løses, sier Europakommisjonens talsmann Margaritis Schinas.

Spanias statsminister Pedro Sanchez har truet med å velte hele brexitavtalen mellom EU og Storbritannia på grunn av misnøye med formuleringene om Gibraltar.

I tillegg har flere medlemsland krevd sterkere garantier for at de fortsatt vil få lov til å fiske i britiske farvann etter skilsmissen.

Intense sluttforhandlinger er nå i gang for å forsøke å få løsninger på plass innen EUs ekstraordinære toppmøte om brexit førstkommende søndag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN-kommentator Terje Erikstad: -Det er ikke nok idioter der ute. Derfor vil kryptogalskapen ta slutt
Men den etterlater seg noe meget spennende.
01:49
Publisert: