Storbritannias statsminister Theresa May har hatt et vanskelig 2017. I juni mistet May og De konservative sitt flertall etter at hun skrev inn til nyvalg for å styrke partiets mandat før de kommende brexit-forhandlingene. I de samme forhandlingene har britene fått det tøft, og det har vært liten fremgang siden de kom i gang i sommer.

Nå spår storbanken Morgan Stanley at May og regjeringen er ferdig i 2018. Dette melder Business Insider.

– Vi tror regjeringen overlever i 2017, men faller i 2018, står det i et notat fra banken, som er blitt utarbeidet av økonomer og strateger.

Uenige om brexit

Det vil bli for vanskelig for May å tilfredsstille både de moderate og mer radikale delene av partiet, i tillegg til folket. Regjeringen vil klare det i 2017, men ikke i noe særlig lengre tid, ifølge bankens team.

Temaet som blir trukket frem er brexit-forhandlingene, der selv regjeringen er splittet. Finansminister Philip Hammond er kjent som en tilhenger av en myk brexit, mens blant andre utenriksminister Boris Johnson kjempet for brexit i fjor.

Forhandlingene kommer til å splitte regjeringen, De konservative og sørge for mistillitsforslag i parlamentet, venter Morgan Stanley.

– Storbritannia kjører et vrak til Brussel, men trenger en Rolls-Royce, sa professor Kevin Featherstone til DN tidligere om uenigheten blant De konservative. Han er sjef for det europeiske instituttet til London School of Economics.

Den politiske uenigheten vil også skade landets økonomi, ifølge banken, som skriver at veksten kommer til å stå stille. (Vilkår)

Italiensk spesialslipp på Vinmonopolet: Her er de beste kjøpene
DNs vinekspert gir deg tips til de beste kjøpene her.
01:47
Publisert: