Det er brexitavtalens kontroversielle løsninger for Nord-Irland statsministeren nå ønsker nye diskusjoner om.

På et partimøte mandag skal May ha kommet med en sterk oppfordring til konservative parlamentarikere om å stemme for et vedtaksforslag som er lagt på bordet foran en planlagt avstemning i Underhuset tirsdag kveld.

Forslaget er ført i pennen av sir Graham Brady og støttes allerede av et stort antall folkevalgte.

I forslaget stilles det krav om at brexitavtalens nåværende løsninger for Nord-Irland må erstattes med «alternative ordninger» for grensen mellom Irland og Nord-Irland.

Blir en slik endring gjort, vil Underhuset støtte brexitavtalen, fastslås det videre.

Det er fortsatt uavklart om forslaget vil gå igjennom – og om Underhusets speaker John Bercow i det hele tatt vil tillate en avstemning om det.

Men stemmer flertallet for, vil det gi May den ryggdekningen hun trenger for å kunne gå tilbake til Brussel og kreve endringer, fastholder handelsminister Liam Fox i et intervju med Sky News.

EU har derimot gjort det klart at rommet for nye forhandlinger om irskegrensen er svært lite.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Britene om brexit-utsettelsen: – Brexit er som en forbannelse, eller et banneord
01:13
Publisert: