Brexit-forhandlingene har stått i stampe, og det siste, store problemet har vært irskegrensen, der det i dag er åpen grense mellom britiske Nord-Irland og Irland. London og Brussel har tilsynelatende hatt vidt forskjellige syn på hvordan gjeninnføringen av en «hard grense» mellom de to irske områdene skal unngås når Irland forblir i EU, mens Nord-Irland går ut som en del av brexit.

Sunday Times' kilder opplyser at statsminister Theresa May nå har gjort en avtale der EU går med på å legge til i skilsmisseavtalen at hele Storbritannia, inkludert Nord-Irland, er i en midlertidig tollordning med EU. Den skal sikre at irskegrensen forblir som nå.

For å unngå at brexit-tilhengerne ser på denne avtalen som en permanent ordning, er det lagt inn en klausul om nettopp det, en såkalt exit-klausul. May må sikre nok stemmer for å få avtalen gjennom i parlamentet, påpeker avisa.

Mays talsperson nekter å bekrefte opplysningene

om en avtale og kaller dem spekulasjoner, ifølge Sky News.

I avtalen går EU med på at rutinemessig kontroll av gods og varer gjennomføres på fabrikker og i butikker, heller enn på grensa, ifølge avisa.

Avtalen åpner også for at Storbritannia inngår en frihandelsavtale med EU à la den Canada og EU signerte i 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske redaktør: Derfor er dette KrFs skjebnedag
Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i DN forklarer deg tre scenarioer.
01:03
Publisert: