Underhuset stemte over åtte alternative planer for brexit. Ingen av dem fikk flertall.

Dermed er det like uklart som før hvor veien går videre.

– Dette viser at det ikke fins noen enkle alternativer her. Det fins ingen enkel vei framover, sa brexitminister Stephen Barclay da han fikk ordet etter avstemningen.

Det beste alternativet, fastholdt han, er fortsatt utmeldingsavtalen som statsminister Theresa May har forhandlet fram med EU.

Den håper regjeringen nå på å legge fram for avstemning på nytt allerede fredag.

Tommel ned flere ganger

Ingen hadde grunn til være fornøyd etter at en rekke avstemninger i Underhuset viste at det ikke var flertall for noe brexitalternativ.

«Parlamentet har talt: Nei. Nei. Nei. Nei. Nei. Nei. Nei. Nei.», skriver The Guardian – ett nei for hvert forslag som ikke nådde opp. Mange aviser vier forsiden til Mays forslag om å gå av i bytte mot at hennes utmeldingsavtale blir vedtatt.

May vil ofre seg

Theresa Mays utmeldingsavtalen er allerede to ganger blitt forkastet av et knusende flertall i Underhuset.

Og det er fortsatt fullstendig i det blå om avtalen kan få flertall hvis den nå legges fram for Underhuset en tredje gang.

Forsiden på The Guardian torsdag
Forsiden på The Guardian torsdag (Foto: Guardian)

May sa onsdag ettermiddag til konservative partifeller at hun vil gå av som statsminister hvis avtalen vedtas.

Det var et budskap som ble godt mottatt, og etter møtet signalisterte flere av Mays rivaler at de nå er villige til å støtte avtalen, deriblant tidligere utenriksminister Boris Johnson, som har vært en av statsministerens mest uttalte kritikere.

På vei ut

«Støtt meg og spark meg» er en gjenganger i flere aviser torsdag morgen, mens Metro velger en variasjon over samme tema: «Stem på brexit, så får du min exit». City A.M. har valgt auksjonariusens siste ord før hammeren faller og det hele er over: «Første gang, andre gang …». På engelsk er uttrykket «going, going …» og mer enn antyder at May snart er ute, ikke at hun får «solgt» avtalen sin.

Daily Mail spør «Er hennes offer forgjeves», etter at det er klart at selv tilbudet om å trekke seg ikke ser ut til å være nok til å sikre at avtalen hun har kjempet for, blir vedtatt. Daily Express, som tydelig er sympatisk til avtalen, May og hennes «uselviske gest» om å trekke seg, spør: «Hva mer må hun gjøre?»

Sparebøsse

BBC-produsent Hellen Miller, som har samlet en rekke av torsdagens avisforsider på Twitter , har kåret sin favoritt: The Daily Star. Avisen har ikke noen elegant eller syrlig tittel, men tilbyr i stedet to sider som kan brettes til en «swear box», normalt en sparebøsse man legger penger på hvis man banner, men i denne sammenhengen er det bruk av «b-ordet» som utløser betalingsplikt.

– De treffer spikeren på hodet, skriver Miller.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.