– Hva kan jeg si. Det er trist. Trist først og fremst for ham, men også for brasilianerne, sa Macron da han mandag ble bedt om å kommentere Bolsonaros utsagn.

En tilhenger av Bolsonaro postet søndag en kommentar på Facebook der han gjorde narr av Brigitte Macrons utseende og sammenlignet henne med Bolsonaros kone Michelle.

«Nå, forstår dere hvorfor Macron er ute etter Bolsonaro?» skrev han ved siden av et lite smigrende bilde av 65 år gamle Brigitte Macron, som er 28 år eldre enn Michelle Bolsonaro.

Frankrikes president Emmanuel Macron (til venstre) reagerer skarpt på kommentaren kollega Jair Bolsonaro har postet på Facebook om Macrons kone. I juni møttes de to på G20-møtet I Osaka.
Frankrikes president Emmanuel Macron (til venstre) reagerer skarpt på kommentaren kollega Jair Bolsonaro har postet på Facebook om Macrons kone. I juni møttes de to på G20-møtet I Osaka. (Foto: Jacques Witt/AP/NTB Scanpix)

«Ikke ydmyk fyren, ha-ha», svarte Bolsonaro på Facebook-meldingen.

– Jeg tror brasilianske kvinner uten tvil vil skamme seg når de leser dette som kommer fra deres president. Jeg tenker at brasilianerne, som er et flott folk, vil skamme seg over slik oppførsel, var Macrons reaksjon.

– Og siden jeg føler vennskap og respekt for det brasilianske folk, håper jeg de snart får en president som oppfører seg slik man skal som president, avsluttet han.

Macron beskyldte også Bolsonaro for å utebli fra et planlagt møte med den franske utenriksministeren. Bolsonaro gikk i stedet for å klippe håret og postet et bilde av frisørbesøket på Facebook.

De siste kommentarene har ikke bidratt til å bedre forholdet mellom de to etter at Macron truet med å blokkere en frihandelsavtale med Mercosur-landene på grunn av omfattende branner i Amazonas som Bolsonaro ikke så ut til å ta på alvor, og det Macron har kalt Bolsonaros løgner om å stanse avskogingen.

Brasils president  Jair Bolsonaro med førstedame Michelle Bolsonaro under en lokal seremoni i april.
Brasils president Jair Bolsonaro med førstedame Michelle Bolsonaro under en lokal seremoni i april. (Foto: Evaristo Sa/Afp/NTB Scanpix)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.