Møtet var ikke varslet i noen pressemelding, og det var heller ikke lagt opp til noe møte med pressen. NTB får opplyst at møtet ble lagt i Jensens offentlige kalender først mandag ettermiddag, fordi det var usikkerhet rundt tidspunkt og tema.

Kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen forteller at det norske og det britiske finansdepartementet er blitt enige om at det ikke skal være noe presseopplegg rundt møtet.

Jensen: – Et godt møte

Tirsdag ettermiddag opplyser Siv Jensen til NTB at hun hadde et godt møte med Hammond om Norge og Storbritannias felles interesser.

– Vi snakket om utfordringer i den økonomiske politikken og om det økonomiske samarbeidet i Europa og mellom våre to land. Fra norsk side fortalte vi blant annet om hvordan vi jobber med å ta i bruk ny teknologi for å sikre god grensekontroll og samtidig gjøre grensepassering og vareinnførsel enkelt for folk og næringsliv, sier Jensen.

– Jeg pekte også på hvor viktig EØS-avtalen er for Norge og norsk finansnæring. Norge er en åpen økonomi, og Storbritannia er en viktig handelspartner og alliert.

Første besøk

– Dette er finansministerens første besøk i Norge siden han tiltrådte stillingen. Hans besøk er en strålende anledning til å utveksle synspunkter om en rekke temaer med den norske finansministeren, heter det i en uttalelse fra den britiske ambassaden til NTB.

Den britiske avisen The Telegraph melder at Hammond har lagt ut på en «sjarmoffensiv» i Europa i forbindelse med britenes forhandlinger med EU om en løsrivelse. Norge og Sverige er første stopp, før han reiser videre til Nederland, Spania og Portugal.

Stagnere?

Også britenes forhandlingsleder David Davis skal besøke flere europeiske land neste uke. Avisen setter det diplomatiske framstøtet i sammenheng med britenes bekymring for at forhandlingene med EU er i ferd med å stagnere. En regjeringskilde anklager Frankrike for å opptre steilt i håp om å kjøre forhandlingene av sporet. Derfor blir det viktig å få andre land med på laget.

Hammond selv var ingen tilhenger av utmelding fra EU, og havnet i hardt vær da han uttalte at det kun ville bli små endringer i forholdet. Ifølge BBC skal han snart holde en tale om brexit, der han vil påpeke at London som finanssentrum er viktig for EU og resten av verden. Han vil argumentere for at en frihandelsavtale som inkluderer finansielle tjenester vil være viktig for hele Europa.(Vilkår)

Brød og sirkus: «Slik lager du enda bedre krutonger av tørt brød»
Krutongene kan brukes i både supper og salater — eller som snacks alene før maten eller foran tv-en.
01:16
Publisert: