Foreløpig er det ikke mye nytt å melde i saken, men ifølge Bergs norske advokat, Brynjulf Risnes, vil de få vite mer når Novikov har fått snakket med Berg.

– Advokaten har advart oss om at dette kan ta tid, og det skjer nok ikke fredag. Men vi håper det skjer snart, sier Risnes til NTB.

«I bra form»

Ifølge Risnes er den lille informasjonen som lekker via mediene fra russisk side, lite troverdig.

Så langt er det bare personer fra ambassaden som har fått møte Berg, og de har ikke rett til å yte juridisk bistand. Risnes sier han ikke har noe inntrykk av Bergs tilstand, annet enn at han selv har gitt uttrykk for til Utenriksdepartementet at han er i bra form.

– Men vi vet at han holdes i et system hvor sikkerhetstjenesten sitter på alle ender av bordet. Vi tør ikke ta for god fisk det han selv sier før han har snakket med en uavhengig advokat, sier Risnes.

«Stort psykisk press»

Ifølge Risnes befinner Berg seg i en situasjon som må innebære et stort psykisk press. Han påpeker at folk fra andre land som har vært spionsiktet i Russland, har kommet med utrolige tilståelser i tidligere saker.

Berg har fra før fått oppnevnt en russisk forsvarer, men Bergs familie og Risnes har uttrykt bekymring for vedkommendes uavhengighet, ettersom advokaten skal ha blitt oppnevnt av det russiske sikkerhetspolitiet. Risnes har derfor på vegne av familien engasjert Novikov.

Nordmannen ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember, anklaget for å ha mottatt hemmelige dokumenter om den russiske flåten.(Vilkår)