Gjør som finnene og rak løv, sier han under besøket i den brannherjede småbyen Paradise i California.

Så langt er over 76 mennesker omkommet og 1.276 er savnet i brannene som herjer delstaten.

Presidenten så på ruinene etter tusenvis av boliger. Sammen med delstatens guvernør Jerry Brown holdt han en pressekonferanse der han også gjorde et poeng ut av finnenes strategi.

– Jeg har truffet den finske presidenten og han sa: «Vi er annerledes, vi er en skognasjon». Han kalte det en skognasjon, og de bruker mye tid på å rake og stelle og sånne saker. Og de har ikke noe problemer, sa Trump.

Den amerikanske presidenten traff den finske presidenten Sauli Niinistö i Paris i forrige uke. Der drøftet de skogbrannene i California og da fortalte Niinistö om det finske systemet for å motarbeide skogbranner.

– Jeg fortalte ham at Finland er en nasjon dekket av skog, og at vi har et bra overvåkingssystem, sier den finske presidenten til avisen Ilta-Sanomat.

Ifølge Niinistö sa han at «we take care of our forests», vi tar vare på skogen vår. Han sa ikke noe om å rake løv. Det har Trump funnet på selv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: