- oppdatert melding 05.00 onsdag -

Tirsdag kveld ble flere mennesker skutt ved Youtubes hovedkvarter i San Bruno, i nærheten av San Francisco.

– Vi har fått melding om en aktiv skytter. Vennligst hold dere unna, skrev San Bruno-politiet på Twitter.

Ifølge CNN skal den kvinnelige skytteren nå være død. Ifølge Latimes.com skal det ikke være snakk om terror.

– Vi fikk flere nødanrop klokken 12:46 og politioffiserer ankom 12:48. Vi møtte mange som flyktet og det var en kaotisk situasjon, sier han.

– Det er en død person, som vi tror er skytteren, sier han.

På denne første presskonferansen sa han at det dreide seg om fire ofre og en gjerningsperson, men noen timer senere opplyste han at det er tre ofre. Den fjerde personen vrikket ankelen da vedkommende flyktet fra stedet. I tillegg er en kvinne, trolig gjerningspersonen, funnet død på stedet. Hennes skuddskader skal være selvpåført, ifølge Barberini.

Politisjefen opplyser at hun skal ha brukt et håndvåpen.

Kritisk skadd

Brent Andrew, talsperson ved San Francisco General Hospital, bekrefter at de har mottatt tre skuddofre.

Ifølge Andrew dreier det seg om en 32 år gammel kvinne, en 27 år gammel kvinne og en 36 år gammel mann. Tilstanden skal ifølge kanalen være alvorlig for den 32 år gamle kvinnen, mens den andre er lettere skadd. Tilstanden er kritisk for mannen.

– Man skulle trodd at etter skyteepisodene i Las Vegas, Parkland, og Orlando at vi ville få en slutt på dette, men det er ikke tilfellet. Dette er en forferdelig dag for USA, sa kirurg ved sykehuset Andre Campbell.

– Ikke terror

Gjerningskvinnen, skal ifølge politikilder NBC News har snakket med, være i 30-årene og bakgrunnen for skyteepisoden skal være privat. Politiet har ingen grunn til å tro at det er terror.

– Det finnes ingen umiddelbar trussel for samfunnet, sa Barberini på politiets andre pressekonferanse tirsdag.

Politikilder CNN har snakket med bekrefter at den mistenkte gjerningskvinnen kjente minst ett av ofrene.

Løp i panikk

Skytingen skal ha funnet sted på en utendørskafé som ligger på bakkeplan ved YouTube-bygningen, melder CBS , men omstendighetene er fortsatt uklare.

– Aktiv skytter ved YouTube-hovedkvarteret. Hørte skudd og så folk løpe mens jeg satt ved skrivebordet. Forskanser meg nå inne på et rom sammen med kolleger, skrev YouTube-ansatt, Vadim Lavrusik, på Twitter like etter at skytingen begynte. Kort tid etterpå skrev han at de var blitt evakuert.

En annen ansatt, produktsjef Todd Sherman, tvitret at folk løp ut fra bygningen i panikk.

– Vi satt i et møte og så hørte vi folk å løpe, fordi gulvet ristet. Først trodde vi det var jordskjelv, skrev han.

Trump informert

– Jeg har akkurat blitt informert om skyteepisoden ved Youtubes hovedkvarter i San Bruno. Våre tanker og bønner går ut til alle involverte. Takk til våre fenomenale polititjenestefolk og nødetatene som jobber på stedet, tvitret USAs president Donald Trump like før midnatt norsk tid.

Bilder på Twitter, tatt fra YouTube-hovedkvarteret, viste flere politibiler, ambulanser og brannbiler parkert i gatene utenfor. Et helikopter fra et fjernsynsselskap viste politiet kroppsvisitere folk som var samlet utenfor bygningen.

Politisjef Barberini sier etterforskningen pågår for fullt, og at politiet fortsatt gjennomsøker bygningen.(Vilkår)