– Idet vi går videre til neste fase i kampen mot pandemien og rydder veien for økonomisk bedring, må vi anerkjenne at dette er en prosess som kommer til å ta mange år. Tiden er inne for at en ny finansminister utarbeider planen for den lange og utfordrende veien som ligger foran oss, sier Morneau.

– Det er derfor at jeg går av som finansminister og som parlamentsmedlem, sa han på en pressekonferanse mandag kveld.

Avgangen kommer i kjølvannet av en etikkskandale og angivelig uenighet med Trudeaus finansiering av pandemitiltak. Etikkskandalen dreier seg om en kontrakt som den veldedige stiftelsen WE Charity fikk for å overse et stipendprogram. Trudeau og Morneau trakk seg ikke fra forhandlingene om kontrakten selv om de har tette bånd til stiftelsen, noe de har bedt om unnskyldning for. WE Charity har varslet at stiftelsen vil trekke seg fra kontrakten.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.