Nyheten blir kjent i forkant av samtaler mellom Canadas statsminister Justin Trudeau og USAs president Donald Trump.

Canada har opsjon på å kjøpe 18 nye Super Hornet-kampfly fra Boeing, i påvente av en full fornyelse av kampflyflåten som skal avgjøres i en anbudskonkurranse i 2019.

Myndighetene i Ottawa opplyste onsdag at forhandlingene med Boeing er lagt på is, og at de heller vurderer et kjøp av brukte australske F-18-fly.

Boeing har beskyldt den kanadiske flyprodusenten Bombardier for å dumpe sine varer på det amerikanske markedet. De beskylder den kanadiske konkurrenten for å ta imot ulovlige statlige subsidier.

Kanadiske myndigheter og Bombardier mener på sin side at Boeing manipulerer systemet for å hindre en ny konkurrent i å få fotfeste i det viktige amerikanske flymarkedet.

Boeing brakte saken inn for det amerikanske handelsdepartementet, som har gitt dem foreløpig medhold. Det innebærer en toll på Bombardiers fly på 220 prosent. Både Canada og Storbritannia, som produserer deler, rammes av avgjørelsen.(Vilkår)

Kriserammede papirkonsernet Norske Skog
Det kriserammede papirkonsernet Norske Skog har nå kun én uke på å unngå konkurs. Ved Norske Skog Saugbrugs i Halden er den pågående krisen i selskapet et hyppig diskusjonstema.
01:32
Publisert: