Canada og USA innledet tirsdag forhandlinger om en revidert Nafta-avtale etter at USA og Mexico kom til enighet om en innledende prinsippavtale mandag

– Det er en mulighet for å få en god avtale for Canada innen utgangen av fredag, sa Justin Trudeau på et studentmøte i Ontario onsdag.

Fredag er fristen USA har satt for i det minste å ha hovedtrekkene i en ny handelsavtale mellom de tre landene klare.

– Jeg har sagt helt fra begynnelsen at ingen Nafta-avtale er bedre enn en dårlig Nafta-avtale, sa Trudeau.

Han understreket blant annet at hans regjering står fast på en rekke ting som er viktige for kanadiere, blant annet organiseringen av meierimarkedet.

Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador.
Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador. (Foto: Ginnette Riquelme/Reuters/NTB Scanpix)

Donald Trump har tidligere sagt at Canada kan bli utelatt fra en ny avtale dersom partene ikke blir enige, men både Mexicos nåværende president Enrique Peña Nieto og påtroppende president Andrés Manuel López Obrador mener at avtalen bør være mellom alle tre landene.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Alex Hart skal sørge for at «gutta» på oljemessen i Stavanger ikke går rundt med krøllete skjorter eller rufsete frisyrer.
– Det er mange svette mannfolk som vil ha skjortene sine strøket
01:10
Publisert: