Maduros motstandere håper på å skape en «alle demonstrasjoners mor» onsdag og har oppfordret så mange som mulig om å møte opp for å kreve at presidenten går av.

For to uker siden døde fem personer og et stort antall ble skadd i voldelige demonstrasjoner i landet. I forkant av den kommende demonstrasjonen har Maduro oppfordret sine tilhengere, militæret og militsgrupper om å forsvare «revolusjonen», noe som har ført til frykt for mer vold.

26 møtepunkter

Onsdagens demonstrasjon er ventet å bli den største siden Maduros støttespillere strippet landets opposisjonsstyrte nasjonalforsamling fra makten. I samme grep ble opposisjonsleder Henrique Capriles utestengt fra politikken.

Opposisjonen har satt opp 26 møtepunkter i Caracas og planlegger å marsjere derfra og inn til sentrum av byen hvor regjeringsbygningene ligger. Myndighetene sier at de ikke vil slippe dem inn på området, hvor en demonstrasjon til støtte for Maduro vil bli holdt.

Maduros tilhengere lover at de ikke kommer til å være i undertall.

–Hele Caracas skal beskyttes av de revolusjonære styrkene, sier politiker Diosdado Cabello, en av presidentens mektigste støttespillere.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mener sjokk brer seg raskere
00:00
Publisert: