Torsdag kveld meldte Reuters , som siterte advokat Paul Bekaerts uttalelse til belgiske VRT, at en arrestordre mot Puigdemont allerede er utstedt.

– Jeg har akkurat fått vite fra min klient at arrestordren er blitt utstedt for presidenten og fire av hans ministre, som er i Belgia, sa advokaten.

Det samme hevder nyhetsbyrået AFP, som også siterer Puigdemonts advokat.

Like før klokken 23 snudde Reuters og meldte at påtalemyndigheten ikke har tatt en beslutning og siterer en høytstående anonym kilde i det spanske rettsvesenet. Kilden hevder også en arrestordre vil bli utstedt fredag.

Vil samarbeide med belgiske myndigheter

Puigdemont kommer til å bli i Belgia og har sagt at han vil samarbeide fullt ut med belgiske myndigheter under prosessen, har den avsatte lederens advokat uttalt.

Puigdemont, som ledet forrige måneds mislykkede forsøk på å løsrive regionen fra Spania, reiste tidligere i uken til Brussel sammen med seks av sine tidligere statsråder.

To av eksstatsrådene har siden returnert til Spania, mens Puigdemont og de øvrige fortsatt oppholder seg i Belgia av hensyn til «egen frihet og sikkerhet».(Vilkår)

Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Pensjonister i Spania danner bokollektiv på sine eldre dager. Inngangspris: 1,3 millioner kroner.
02:12
Publisert: