På nyttårsaften dukket 65-åringen plutselig opp i Libanons hovedstad Beirut, der han onsdag innkalte til pressekonferanse.

– Jeg hadde valget mellom å dø i Japan eller å komme meg ut, sa han, og anklaget japansk påtalemyndighet for brutal behandling og prosessen mot seg selv som parodisk.

Ghosn, som er etterlyst av Interpol, ville ikke svare på spørsmål om hvordan han greide å flykte fra Japan, der han satt i husarrest i påvente av tiltale og rettssak.

Den tidligere toppsjefen hevder å være utsatt for et komplott, satt i scene av krefter i Japan som mislikte hans forsøk på å fusjonere Nissan med franske Renault.

Under torsdagens pressekonferanse sa han seg villig til å møte i retten og forsvare seg mot anklagene om skatteunndragelse og korrupsjon.

– Jeg er villig til å møte i retten hvor som helst der jeg kan få en rettferdig rettssak, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.