De nyeste anklagene mot Ghosn dreier seg om økonomisk kriminalitet, opplyser en domstol i Tokyo fredag.

Ghosn beskyldes for ytterligere feilrapportering og grov økonomisk utroskap.

64-åringen er fra før bedrageritiltalt og anklaget for å ha unnlatt å oppgi en stor del av sin inntekt til skattemyndighetene for å slippe skatt. I tillegg er han anklaget for å ha overført privat gjeld til sin tidligere arbeidsgiver.

De to nye tiltalepunktene kommer på dagen varetektsfengslingen hans, som er blitt forlenget to ganger, var ment å løpe ut

Han ble fengslet 19. november i fjor. Påtalemyndigheten mener det er fare for at den brasilianskfødte franskmannen kan forsøke å rømme landet.

Ghosn har kalt anklagene for urettferdige.

– Jeg har handlet ærlig, lovlig og med kjennskapen og godkjennelsen fra lederne i selskapet, sa han til retten i Tokyo denne uken.

Også selskapet Nissan og Ghosns høyre hånd Greg Kelly er tiltalt. De er tiltalt for å ha underrapportert Ghosns lønn, som i femårsperioden 2010 til 2015 skal ha vært til sammen 375 millioner kroner høyere enn det som ble oppgitt til skattemyndighetene.

Ghosn har i årevis vært en toppfigur i den internasjonale bilindustrien som leder for alliansen mellom Renault, Nissan og Mitsubishi.

Både Nissan og Mitsubishi avskjediget ham etter at han ble arrestert, mens Renault besluttet å beholde ham som styreleder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne omstridte typen kan ha sørget for at brexit avlyses. I tillegg får han kjeft for et klistremerke på bilen han kjører
02:53
Publisert: