The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) har satt i gang tre utviklingsprogram for en vaksine, opplyser alliansen torsdag.

Virussjekk her på Cho Ray-sykehuset i Ho Chi Minh City i Vietnam. To kinesere i landet har testet positivt på viruset som det nå skal utarbeides en vaksine mot i Norge.
Virussjekk her på Cho Ray-sykehuset i Ho Chi Minh City i Vietnam. To kinesere i landet har testet positivt på viruset som det nå skal utarbeides en vaksine mot i Norge. (Foto: Vietnam News Agency/AFP)

Det var Dagbladet som først meldte om saken.

CEPI skal i utviklingen samarbeide med selskapene Inovio og Moderna, samt University of Queensland i Australia og det amerikanske nasjonale instituttet for allergier og infeksjonssykdommer (NIAID).

CEPI ble opprettet med utgangspunkt i lærdommene fra ebolaepidemien i Vest-Afrika i 2014 og 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.