– Når denne teknologien utvikler seg, forstår vi at folk er engstelige for hvordan den kan endre måten vi lever på. Det er vi også, sa Sam Altman under høringen i Senatet.

Reguleringstiltak fra myndighetenes side er helt avgjørende for å redusere risikoen ved stadig kraftigere systemer for kunstig intelligens, sa OpenAI-sjefen.

Foreslår bruk av lisenser

Altman foreslår at det opprettes et amerikansk eller verdensomspennende byrå som utsteder lisens til de kraftigste KI-systemene, som sørger for at de etterlever vedtatte standarder for sikkerhet og som om nødvendig kan trekke tilbake lisenser.

Frir til AI-folket: – Dette blir det mest spennende miljøet i Norge
– AI er ekstremt viktig for Oljefondet, sier oljefondssjef Nicolai Tangen.
00:36
Publisert:

Frykten er stor for at programvare som ChatGPT kan benyttes til å jukse i ulike sammenhenger. Men nye KI-systemer kan også bli benyttet til å spre desinformasjon, de tar ikke hensyn til copyright-rettigheter og vil trolig gjøre mange mennesker arbeidsledige.

Liten vilje til regulering

Det er foreløpig ingenting som tyder på at Kongressen i USA vil vedta lover for å regulere bruken av KI, slik EU og en rekke land er i ferd med å gjøre.

Amerikanske myndigheter har imidlertid lovet å slå ned på skadelige KI-produkter som benyttes for å krenke borgerrettighetene og som bryter lover som skal beskytte forbrukerne.

Demokraten Richard Blumenthal åpnet tirsdagens høring i Senatet med å demonstrere hvilke muligheter og farer KI kan utgjøre. Det gjorde han med en tale innspilt på forhånd. Talen ble imidlertid ikke holdt av Blumenthal, men av en stemmerobot som lød nøyaktig som ham.

Talen som ble lest opp var for øvrig skrevet av ChatGPT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.