FBI gjenåpnet sist uke bakgrunnsgranskingen av Kavanaugh for å undersøke anklagene om at han begikk seksuelle overgrep på 1980-tallet.

Granskingen ble bestilt av Det hvite hus sist fredag på justiskomiteens anmodning. FBI fikk én uke på seg, og onsdag kveld var rapporten klar. Senatorene skulle få lese den i et sikret rom torsdag.

Komitéleder Chuck Grassley sier han er orientert om innholdet i den hemmeligstemplede rapporten og fastslår at FBI ikke har funnet «noen antydninger til dårlig oppførsel» fra Kavanaugh.

Har ikke avhørt Ford

Etterforskerne har ifølge ham ikke funnet noen personer som kunne bekrefte noen av anklagene mot Kavanaugh.

– Det er ingenting i den som vi ikke allerede visste om, ifølge Grassley.

Kavanaugh har benektet anklagene som er rettet mot ham. Republikanerne, som har flertall i Senatet, godtok kravet om en ny gransking etter at psykologiprofessor Christine Blasey Ford vitnet i justiskomiteen forrige uke.

Der fortalte hun at Kavanaugh utsatte henne for et voldtektsforsøk da han var 17 og hun var 15. FBI har ikke avhørt Ford, ifølge hennes advokat.

FBI har imidlertid snakket med den andre kvinnen, Deborah Ramirez, som hevder Kavanaugh forgrep seg på henne i studietiden.

- Mangelfull

Demokraten Dianne Feinstein antyder at Det hvite hus har langt strenge føringer for etterforskningen av president Donald Trumps dommerkandidat til høyesterett.

– Rapporten ser ut til å være produktet av en mangelfull etterforskning som var begrenset, kanskje av Det hvite hus, jeg vet ikke, sier senatoren fra California torsdag.

Senatorene skulle torsdag få lese den hemmeligstemplede FBI-rapporten fra granskingen.

– Vi hadde mange grunner til å frykte at dette ville bli en svært begrenset prosess, sier Senatets minoritetsleder, demokraten Chuck Schumer fra New York.

– Frykten er realisert, tilføyer han.

Etterforskningen ble bestilt av Det hvite hus forrige fredag etter at psykologiprofessor Christine Blasey Ford vitnet i justiskomiteen om voldtektsforsøket Kavanaugh skal ha utsatt henne for.

Republikanernes leder i justiskomiteen, Chuck Grassley, uttalte tidligere torsdag at FBIs rapport er blottet for antydninger om at dommeren har opptrådt upassende.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.