– Hvis vi ikke tar opp disse problemene … vil vi bevege oss inn i en mørk fremtid om 50 år, sa hun på en stor økonomisk konferanse i Saudi-Arabias hovedstad Rihyad tirsdag.

Hun gikk hardt ut og sa at dersom klimaspørsmålet blir forbigått og det ikke tas avgjørende beslutninger, vil verden bli både «ristet, stekt og grillet».

I 2015 signerte rundt 195 nasjoner Parisavtalen som fastsatte mål for å redusere klimagassutslippene, slik at temperaturen ikke stiger mer enn 2 grader på rundt 50 år.

Olje blir sekundærvare

Men president Donald Trump kunngjorde i juni starten på en treårig prosess for å trekke USA ut, og hevdet at avtalen satte landet i en økonomisk knipe.

Trumps uttalelse ble møtt med massiv kritikk fra verdens ledere og aktivister, og FNs tidligere generalsekretær Ban Ki-moon gikk så langt som å anklage Trump for å stå på feil side av historien.

Lagarde la også vekt på at alle land må håndtere likestilling mellom menn og kvinner og at det må opprettes en balanse mellom rike og fattige land.

– Hvis verden ønsker en fremtid som ser ut som utopi og ikke dystopi, må den ta opp slike spørsmål, sa Lagarde og spådde samtidig at olje vil være en sekundærvare om 50 år.(Vilkår)

Salamander skaper ekstraarbeid for Ringeriksbanen
En sjelden salamander skaper nå ekstraarbeid for Ringeriksbanen. Lokale barn fant den sjeldne salamanderen ved en gårdsdam i Bærum.
00:30
Publisert: