– Presidenten har rett til det, men han har ingen intensjon om å gjøre det, sa talskvinne i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, til reporterne om bord på Air Force One.

Trumps venn Christopher Ruddy, som er sjef for Newsmax Media, har uttalt at presidenten vurderer å sparke Robert Mueller.

– Jeg tror han kanskje vurderer å avskjedige spesialetterforskeren, sa Ruddy i et intervju med kringkasteren PBS mandag.

Korrekt utnevnelse

Visejustisminister Rod Rosenstein har uttalt at utnevnelsen av Mueller var korrekt, og at han kommer til å forsvare integriteten til Muellers etterforskning.

I praksis kan ikke president Trump sparke Mueller selv, det er det kun visejustisminister Rosenstein som kan gjøre, så han må gå med på det først. 

Trump kan for øvrig avskjedige Rosenstein og utnevne en ny visejustisminister som vil gjøre slik Trump ønsker.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump hilser så det kjennes for den nyvalgte franske presidenten
Donald Trump har blitt kjent for sin måte å håndhilse på. Denne uken fikk han oppmerksomhet for flere håndbevegelser under NATO-møtet i Brussel.
00:44
Publisert: