Cirque du Soleil fra Montreali Canada har blitt hardt rammet av koronautbruddet og har måttet avlyse turneer og forestillinger flere steder i verden. I tillegg sliter sirkuset med en gjeld på mer enn 1 milliard dollar, tilsvarende knappe 9,7 milliarder kroner.

I en uttalelse sier Cirque du Soleil at det vil søke om konkursbeskyttelse i USA dersom søknaden om konkursbeskyttelse blir godkjent av en rett i Quebec tirsdag.

Cirque du Soleil opplyser at det har inngått en avtale med nåværende eiere og investorer fra USA, Canada og Kina.

Til sammen 3.480 ansatte, som har vært permittert, mister nå jobben.

Dette er Facebooks store snuoperasjon
Klar tale fra Mark Zuckerberg etter at Facebook-aksjen falt over åtte prosent fredag.
00:40
Publisert:

– De siste 36 årene har Cirque du Soleil vært en suksess og en lønnsom organisasjon. Men med null inntekter siden nedstengningen på grunn av covid-19, er vi nødt til å ta grep for å sikre selskapets framtid, sier sjef Daniel Lamarre i Cirque du Soleil Entertainment Group.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.