Boken har fått tittelen «Rage» (Raseri). Onsdag publiserte både Washington Post og CNN utdrag fra boken.

– Jeg har bygget et kjernefysisk … et våpensystem som ingen i dette landet har hatt før. Vi har saker som du hverken har sett eller hørt om. Vi har saker som Putin og Xi aldri har hørt om før. Det finnes ingen … det vi har er utrolig, sier Trump i ett av intervjuene som Woodward gjengir i sin nye bok «Rage».

Uttalelsen kom mens Trump snakket om hvor nær USA var å havne i en krig med Nord-Korea i 2017.

Utdrag fra boken, som blir utgitt 15. september, ble onsdag gjengitt i Washington Post og av CNN.

I boken skriver Woodward at anonyme kilder senere fortalte ham at det amerikanske militæret har et hemmelig våpensystem, men de kunne ikke avsløre detaljer om det. Enkelte kilder uttrykte forbauselse over at Trump hadde røpet det.

Mars 2019: Dette er de språklige koronaretningslinjene Trump ikke følger
Allerede i 2015 kom WHO med føringer for hvordan nye sykdommer og virusepidemier skal navngis.
00:45
Publisert:

I den nye boken fra gravejournalisten Woodward anklages president Donald Trump for bevisst å ha dysset ned hvor farlig koronaviruset var.

Ifølge den kjente gravejournalisten har Trump fortalt ham at han visste at koronaviruset var livstruende og langt farligere enn en vanlig influensa.

– Dette er dødelige greier, sa Trump i et intervju med Woodward 7. februar.

Men offentlig valgte han å gi en helt annen fremstilling av viruset, noe han også selv innrømmer.

– Jeg ønsket alltid å tone det ned. Jeg liker fortsatt å tone det ned, fordi jeg vil ikke skape panikk, sa han i et intervju 19. mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.