Den portugisiske Juventus-spilleren Cristiano Ronaldo (34), som tidligere har spilt for Manchester United og Real Madrid, får en årlig utbetaling på 16,2 millioner euro (161,8 millioner kroner) fra det amerikanske sportsselskapet, ifølge Spiegel.

Det utgjør 162 millioner euro (1,6 milliarder kroner) over ti år.

Det tyske magasinet viser til et utkast til en kontrakt mellom Nike og Polaris Sports Ltd., som eier hans verdensomspennende markedsrettigheter. Avtalen ble signert i 2016.

Kontrakten er gyldig så lenge Ronaldo spiller for en toppklubb, og i tillegg til grunnutbetalingene får han ulike bonuser.

Nike betalte fotballstjernen fire millioner euro for å vinne Ballon D'Or i 2016, og det samme i 2017, den femte gangen han ble kåret til verdens beste fotballspiller.

Cristiano Ronaldos lange rivalisering med Barcelona-stjernen Leo Messi, som også er blitt kåret til verdens beste fotballspiller fem ganger, fortsetter utenfor banen: Ronaldo har hatt en avtale med Nike siden han spilte i Manchester United, mens Messi er et av de største navnene som Adidas har i sin stall.

Nike og Adidas har lenge vært beinharde konkurrenter i sportsbransjer og kjempet om sponsorkontrakter med de største atletene i alle verdenshjørner. Nike har i dag avtaler med Tiger Woods, Naomi Osaka og Colin Kaepernick.

Hverken Nike eller Polaris Sports Ltd. ønsker å kommentere Ronaldos kontrakt overfor Der Spiegel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.