Daimler AG, som eier Mercedes-Benz, kan være involvert i den store utslippsvindelskandalen der den tyske rivalen Volkswagen er sentral.

Hovedkontoret i Stuttgart og 11 andre eiendommer i fire tyske delstater ble tirsdag ransaket av politi og påtalemyndigheter. 230 polititjenestemenn gikk gjennom Daimlers lokaliteter i delstatene Baden-Württemberg, Berlin, Niedersachsen og Sachsen.

Daimler-talsmann Jörg Howe sier i en kunngjøring at selskapet samarbeider fullt ut med myndighetene.

Daimler er verdens 13. største bilprodusent målt i antall solgte enheter. Mercedez-Benz er det desidert største og viktigste bilmerket i selskapets portefølje, men Daimler er også store på blant annet busser og lastebiler.

Flere i trøbbel

Påtalemyndighetene i hovdstaden Stuttgart i delstaten Baden-Württemberg åpnet sist måned etterforskning mot et ukjent antall tidligere og nåværende ansatte i Daimler. De ansatte etterforskes for mulig svindel og misvisende markedsføring.

Bilprodusenter verden over er under lupen etter at det høsten 2015 ble kjent at Volkswagen hadde jukset og installert programvare i rundt 11 millioner biler som viste for lave utslipp. Avsløringene kom i USA.

På den måten har bilene blitt lavere skattelagt, bilkjøpere lurt og miljøet påført ekstra skader.

Volkswagen har innrømmet skyld og blant annet inngått forlik med amerikanske påtalemyndigheter. Men flere Volkswagen-direktører er personlig under etterforskning i USA.

I Daimlers tilfelle er det mistanke om juks med utslippsverdiene i selskapets personbiler med dieselmotorer, inkludert Mercedes-Benz.

Aksjekursen i Daimler falt tirsdag ettermiddag på Frankfurt-børsen da razziaene ble kjent.

Saken oppdateres(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Minst 22 drept i Manchester
Minst 22 personer er drept og 50 såret i en eksplosjon på Manchester Arena under en konsert med Ariana Grande. Politiet sier de behandler saken som en terrorhendelse inntil de får opplysninger som tyder på noe annet. Mannskaper fra nødetatene jobber
00:38
Publisert: