Blå blokk, som består av regjeringspartiene ledet av Lars Løkke Rasmussen, ligger an til å få 75 representanter. Det ytterliggående høyrepartiet Stram Kurs ser ikke ut til å komme inn i Folketinget.

Valgdagsmålingene til Danmarks Radio og dansk TV 2 bygger ikke på opptelte stemmer, men på svar fra 4.450 velgere som er blitt spurt utenfor stemmelokalene. Den første prognosen, som bygger på avgitte stemmer, kommer ved 21-tiden.

Socialdemokratiet og partileder Mette Fredriksen ser ut til å få et forholdsvis klart flertall i Folketinget. Dersom dette blir resultatet, vil hun øyensynlig få oppdraget med å danne ny regjering. Dette er helt i tråd med den siste tidens meningsmålinger.

Socialistisk Folkeparti (SF), som inngår i rød blokk, ligger an til å nesten doble antallet representanter i Folketinget. Innvandringskritiske Dansk Folkeparti ser ut til å bli mer enn halvert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.