Anders Holch Povlsen og Anne Holch Povlsen mistet søndag tre av fire barn under terrorangrepene i Sri Lanka, der nærmere 300 mennesker ble drept.

– Vi kan dessverre bekrefte dette. Vi ber dere respektere privatlivets fred og har derfor ingen ytterligere kommentarer, sier kommunikasjonssjef i Povlsens selskap Bestseller Jesper Stubkier til den danske avisen Ekstra Bladet.

Familien oppholdt seg i landet på ferie da de mange eksplosjonene startet. Seks av åtte angrep rammet kirker og luksushoteller.

Povlsen er kåret til Danmarks rikeste mann av Bloomberg, og har en formue på 41,6 milliarder kroner.

Som 28-åring arvet han kleskjeden Bestseller, som blant annet inkluderer klesbutikkene Vero Moda, Only og Jack & Jones.

Gjennom de siste årene har han kjøpt opp store områder i Skottland, der Forbes blant annet har kåret ham for å være landets største jordeier.

Ingen nordmenn rammet

Norske myndigheter sier det ikke er noen tegn på at norske borgere er drept eller såret i angrepene på Sri Lanka.

– Så langt har vi ikke fått noen indikasjoner på at nordmenn er blant de omkomne eller skadde etter angrepene, sier pressetalsmann Per Wiggen i Utenriksdepartementet til NTB.

Den lokale islamistgruppen National Thowheeth Jama'ath (NTJ) sto bak angrepet, som ble utført av syv selvmordsbombere, ifølge myndighetene.

I tillegg til de seks kraftig bombene var det to mindre eksplosjoner noe senere på dagen. Den ene rammet et lite hotell sør for hovedstaden Colombo, der to mennesker ble drept.
I tillegg til de seks kraftig bombene var det to mindre eksplosjoner noe senere på dagen. Den ene rammet et lite hotell sør for hovedstaden Colombo, der to mennesker ble drept. (Foto: Eranga Jayawardena)

UD følger situasjonen på Sri Lanka tett og er i kontakt med lokale myndigheter. Den norske ambassaden i Colombo bistår også danske myndigheter i deres håndtering i etterkant av hendelsene som medførte at tre danske borgere ble drept, opplyser departementet.

På grunn av den uklare situasjonen fraråder UD reiser til eller opphold på Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Departementet anbefaler også norske borgere som er i landet, å følge de lokale myndighetenes anvisninger og ta kontakt med pårørende hjemme i Norge.

Ny bombe mandag

Mandag gikk en ny bombe av i Colombo.

Bombegruppen var tilkalt for å uskadeliggjøre en mistenkelig gjenstand i en parkert bil som sto parkert nær kirken St. Anthony's Shrine. Gjenstanden eksploderte.

Det er ikke meldt om drepte eller sårede, melder AP.

Samtidig mandag meldte politiet at det er funnet 87 bombedetonatorer på en busstasjon i hovedstaden. Tolv av detonatorene lå spredt utover bakken. De øvrige 75 lå i en søppelhaug like i nærheten, heter det i en uttalelse fra politiet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.