Landets utenriksminister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan minner om at de fleste av verdens overveiende muslimske land ikke omfattes av forbudet.

- Dette er et midlertidig forbud, og det vil bli vurdert om tre måneder. Det er viktig at vi tar det i betraktning, sa ministeren etter samtaler med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Abu Dhabi onsdag.

Innreiseforbudet omfatter alle flyktninger uavhengig av nasjonalitet, og mange reisende fra Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Av landene på listen er det bare Iran som ikke er rammet av krig eller krigslignende konflikter.

Sheikh Abdullah påpeker at noen av landene har "strukturelle problemer". Disse bør de prøve å løse før de forsøker å løse innreisestriden med USA, mener ministeren.

De forente arabiske emirater, hvor et stort flertall av den innfødte befolkningen er muslimer, er en av USAs nærmeste allierte i Midtøsten. I tillegg har landet økonomiske bånd til Trump-familiens forretningsimperium.

Trump-navnet vil blant annet bli brukt på en golfbane som snart skal åpnes i Dubai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.