Partiet har flertall i Representantenes hus, men håper at også Republikanerne vil slutte opp om forslaget. Avstemming ventes alt fredag.

Ifølge Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, innebærer forslaget at amerikanske delstater og byer får en sum som tilsvarer rundt 10.000 milliarder kroner i overføringer for å motvirke økt arbeidsledighet.

Over 33 millioner amerikanere har nå registrert seg som arbeidsledige, og bare i april forsvant det ifølge myndighetene over 20 millioner arbeidsplasser.

Demokratene øremerker i forslaget drøyt 2.000 milliarder kroner til ekstra lønn til helsearbeidere og andre som fyller samfunnskritiske funksjoner.

Partiet vil også komme vanlige amerikanere til unnsetning og foreslår en utbetaling på drøyt 12.000 kroner til dem som er hardt rammet av krisen, inntil 60.000 kroner per husstand.

Det er også satt av ytterligere 750 milliarder kroner til virustesting i forslaget.

Demokratenes forslag til krisepakke møter imidlertid motstand i Senatet. Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, mener at det ikke haster og at forslaget tidligst vil bli behandlet av dem i juni.

Krisepakken som nå ligger på bordet er den femte i rekken siden mars. Senest for tre uker siden vedtok Kongressen en krisepakke på nærmere 5.000 milliarder kroner, mesteparten øremerket småbedrifter og sykehus.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.