Barrett ble godkjent med 52 mot 48 stemmer i Senatet mandag kveld, etter at så godt som samtlige av de demokratiske senatorene hadde holdt rasende innlegg om avstemningen.

Demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris er blant dem som raser mot godkjennelsen av Amy Coney Barrett til USAs høyesterett.
Demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris er blant dem som raser mot godkjennelsen av Amy Coney Barrett til USAs høyesterett. (Foto: David Dermer / AP / NTB)

Visepresidentkandidat Kamala Harris tvitrer at republikanerne har handlet på tvers av folkets vilje og kaller prosessen illegitim.

– Vi kommer ikke til å glemme dette, skriver hun.

Profilerte og venstreorienterte Alexandria Ocasio-Cortez, som sitter i Representantenes hus, tar på Twitter til orde for å utvide høyesterett.

Tidligere presidentkandidat Hillary Clinton anklager republikanerne for å presset igjennom en godkjennelse av en høyesterettsdommer som vil «hjelpe dem å ta helsehjelp fra amerikanere midt i en pandemi».

– For dem er dette seier. Stem dem ut, skriver Clinton.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.