Stemningen blant de ansatte skal være svært laber i Deutsche Bank i New York.

Innenfor veggene i 60 Wall Street, den tyske storbankens hovedkontor i USA, sees tegn på problemer over alt, skriver Bloomberg.

I 46. etasje er mange kontorer stablet fulle av brune bokser med dokumenter. 40 etasjer lenger ned, på handelsgulvet, er mange av pultene ifølge Bloomberg tomme på formiddagen, skjermene er avslått og de få som er tilstede søker jobber åpenlyst hos konkurrerende banker uten at sjefene bryr seg. Og rundt klokken 13 på en vanlig ukedag nylig påtraff nyhetsbyrået øldrikkende bankansatte på nærliggende puber.

Slik går dagene hos Deutsche Bank i New York der alle, fra ledelsen og nedover, føler at flere dårlige nyheter er på vei fra Frankfurt.

Før helgen skrev Wall Street Journal at Deutsche Bank vurderer å kutte opptil 20.000 stillinger. Deriblant hundrevis av tradere på hovedkontoret i New York, ifølge kilder med innsyn i restruktureringsplanene.

Mistanke i over et år

En rekke sentrale ansatte skal allerede ha sluttet.

Det er ventet at konsernsjef Christian Sewing i Deutsche Bank vil presentere en stor restruktureringsplan allerede denne uken.

Etter små drypp av nyheter og rykter om mulige jobbkutt, men med begrenset direkte kommunikasjon med Sewing, skal en rekke amerikanske medarbeidere ha utviklet forbitrelse overfor sine London- og Frankfurt-baserte kolleger, ifølge intervjuer Bloomberg har foretatt med nesten et dusin nåværende og tidligere ansatte. Talsperson Kerrie McHugh hos Deutsche Bank ønsket ikke å kommentere opplysningene overfor Bloomberg.

Ledelsen i Deutsche Bank i New York skal i over et år hatt mistanke om at hele virksomheten i USA vil bli solgt, nedlagt eller spunnet ut. Enkelte mellomledere sier på sin side at de i årevis har foreslått å kutte mindre deler av handelsvirksomheten for å bedre lønnsomheten. Nå som de selv er på vei ut av banken beklager de seg over at de øverste lederne ikke fulgte deres råd, og nå må svinge øksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.